Børn er ikke kun ofre

 

 

 

 

Der er dybt eksistentielle og samtidig et brutalt aktuelt spørgsmål som vedrører mange flytningbørn og unge i Denmark, som bevæger sig væk fra krig og ydmyghed, hvor de lider af tab og traumer. Pointen var, at jeg blev så påvirket, at jeg følte en pligt til at fortælle omfanget af uretfærdighed og de strukturelle svagheder i sikkerheds-systemet med store menneskelige lidelse, som jeg har observeret.

Børne har været involveret i forfærdelige begivenheder, men man kan ikke sige de kun var ofre. De har på deres flugt under krigen været nødt til at gøre nogle ting for at sikre deres overlevelse som har ændret dem for altid. De er mennesker med forskellige interesser og kvaliteter med tanker om en bedre fremtiden.

Jeg ønsker at øge fokusset på traumebevidstheden hos alle dem, der møder disse børn i deres hverdag, hvilket skaber en bedre behandling og forståelse. At give disse børn håb om en bedre fremtid er noget af det vigtigt, med den rigtige støtte har børne en enorm evne til at komme sig og integrere sig.

Det er ubeskriveligt fascinerende at se hvilken kapacitet vi mennesker har, jeg har med mine egne øjne set mennesker, der har tabt alt og stadig holder sig i gang ved at sætte en fod foran den anden og se hvordan medmennesker hjælper hinanden på en måde, som jeg ikke troede var muligt.

Det er muligt at helbrede sit mentale sind, selvom man er gået i stykker inden i, barndommen kan man ikke lave om på. Men man kan bearbejde det så det ikke definere en i vokset livet. Jeg håber, at mit blogindlæg vil bidrage til en øget politisk bevidsthed og refleksion som er med til, bedre at kunne forstå hvad disse unge mennesker har været igennem og hvordan man måske kunne ændre den måde vi behandler dem på, det ville gøre mig meget glad.

For at høre mere kan man tage kontakt til www.mathews.dk, hvor Lise lotte Mathews kan besvare spørgsmål omkring børn tankegang, konsekvenserne og ar som de vil have med til deres voksenliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *