Hvor mange mennesker bor der i Danmark?

Har du tænkt over hvor mange mennesker, der egentlig bor i Danmark? De seneste tal fra oktober 2018 viser at der bor 5.806.015 mennesker i vores lille land. Men hvordan står det til med befolkningsstigningen, og hvornår runder Danmarks befolkningstal de 6 millioner mennesker, som mange nysgerrige derude har ventet på i lang tid? Få svar herom og meget mere i denne artikel.

Mange flere mennesker end før

Det er selvfølgelig klart, at der er mange flere mennesker i Danmark end førhen i dag, da man med den teknologiske udvikling er bedre til at bekæmpe dødelige sygdomme, børnedødelighed og andet dødeligt end man var for bare 60 år siden.

Det skyldes, at man har flere penge til at udvikle vacciner og give bedre behandlinger end nogensinde før på hospitaler, hvilket hæver levestandarten markant. En længere periode med tilflytning fra udlandet på grund af manglende arbejdskraft gennem starten af 1800-tallet gjorde for eksempel at befolkningstallet i Danmark steg markant på 300.000 mennesker på bare 10 år. Det er rigtig mange mennesker!

6 millioner i Danmark

Flere eksperter spår, at Danmark vil runde de længeventede 6 millioner i 2029, hvilket er et meget hurtigt stigende tal i forhold til, hvor lille Danmark geografisk set er. Det nuværende stigende befolkningstal skyldes blandt andet, at der indvandrer flere, end der udvandrer. Udover dette punkt fødes der også flere, end der dør, hvilket betyder at levestandarten er meget høj i Danmark.

Der er en stor bestanddel af ældre mennesker, der lever, indtil de bliver meget gamle, men der fødes også konstant nye børn, der uden tvivl vil leve endnu længere end de forrige generationer, igen på grund af den konstante udvikling af teknologi og sundhedsmæssige forbedringer, både globalt og herhjemme i Danmark. Læs mere her om hvor mange mennesker der bor i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *