Støbning af gulv er et omfattende projekt

Kunne du godt tænke dig at støbe dit gulv selv, så kan det faktisk godt lade sig gøre. Der er ingen tvivl om, at det nok ville gå hurtigere, hvis du hyrede en professionel håndværker til det, men hvis du har hænderne skruet godt på selv, så er det en god ide at overveje at klare det selv.

gulveAt støbe et nyt gulv er en nødvendighed, hvis du er i gang med at opføre et nyt hus. Så kan man ikke rigtig undvære et gulv. Det kan også være, du bare gerne vil i gang med at installere gulvvarme i din nuværende bolig, og derefter er nødt til at ligge et nyt gulv ovenpå.

En stor opgave venter forudegulv

Støbning af gulv er ikke noget, man bare lige gør. Det er et kæmpe stykke arbejde, og hvis du skal have nyt gulv i hele boligen, så er det noget, der nemt kan komme til at tage rigtig lang tid at få gjort færdigt. Især hvis det er noget, du vil klare selv, og du ved siden af samtidig har et arbejde, en kæreste og et par børn, du skal tage dig af.

Så inden du bare kaster dig over at støbe nyt gulv i din bolig, så er det en rigtig god ide at sætte dig ned sammen med din eventuelle partner og tænke det godt igennem. Er det noget, i har mod på at klare selv? Eller skal i ud og hyre nogle andre til det, hvis det endelige skulle være?

Mange går nok og drømmer om at få et nyt gulv i boligen, men det er langt fra alle, der får gjort noget ved det. Og det skyldes blandt andet, at det er så omfattende, som det nu engang er.

Nyt gulv giver en bedre salgspris

Vælger du at lægge et nyt gulv i din nuværende bolig, og beslutter du dig i den proces eksempelvis også for at få installeret gulvvarme, så er der ingen tvivl om, at det er med til at hæve salgsprisen, hvis du på et tidspunkt står og gerne vil sælge din bolig.

Og man kan jo aldrig vide, om man kommer til at sælge sin bolig. Det er ikke sikkert, det kommer til at ske for dig, og så er det jo mere eller mindre ligegyldigt, om salgsprisen stiger ved støbning af nyt gulv. Men skulle du på et tidspunkt være nødt til at sælge, så er det jo ikke dårligt, at du kan få en højere pris.

Hold tungen lige i munden

Støbningen af et nyt gulv er en langvarig proces, så det gælder om at holde tungen lige i munden, så du ikke kommer til at lave nogle fejl undervejs. Selv den mindste fejl eller forglemmelse kan få fatale følger for det efterfølgende resultat.

Derfor er det også en god ide at gøre brug af en tjekliste, så der hele tiden er styr på, hvor langt i er nået, og hvad i mangler at få styr på under hele processen.

Indhent tre tilbud for at finde nøjagtige prisoverslag

Hvis i endnu ikke helt er sikre på, om i skal gøre det selv, eller om i skal hyre professionelle ind til at klare jobbet, så kan det være en god ide at undersøge, hvad det vil komme til at koste jer alt i alt at hyre andre ind udefra.

Du kan eksempelvis gå på nettet og indhente tre tilbud på din byggeopgave, hvorefter du så kan se, om priserne ligger i et leje for jer. Gør det det, er det jo værd at overveje. Gør det ikke, så er det jo bare med at gå videre med projektet selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *