Sunde boller på groft vis

Hvis du godt kunne tænke dig at lave nogle sunde boller er det vigtigt at tænke på hvilket mel du bruger. Jeg laver ofte rugbrødsboller med cashewnødder eller gulerødder i. Cashewnødder er meget fedtholdige men indeholder nogle fedtstoffer som kroppen har brug for.

De er, lige så de fleste andre nødder, rigtig gode for fordøjelsen og hjælper med at stabilisere maven. Jeg elsker at bruge dem i brød, fordi de giver en rigtig lækker konsistens med et lille bid.

Hvis dine sunde boller ikke skal være lavet på rug, kan du bruge durummel eller halvsigtet mel, for at det stadig bliver nogle sunde grove boller. Jeg laver altid mit brød og mine boller på surdej, hvad end det er rugbrød eller lysere brødtyper. Surdejen gør brødet mere solidt og nærende og dermed til et sundere brød.

Derudover kan jeg kun anbefale at putte kerner i brødet. Det kan være alt fra solsikkekerner, hørfrø, durumkerner eller græskarkerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *